Корисници

800px-Св._Богородица_Челница_02

Баба Рада

Уживате во преубавиоот поглед кои куќата на Баба Рада го нуди за своите посетители и дознајте за историјата на ова место

stari-ohridski-legendi-za-imeto-za-ezeroto-za-biljana-i-za-vilata-ezerka-10

Тура со брод

Тура со брод по Балканскиот бисер, Охридското езеро. Посетата опфаќа посета на најголемите знаменитости во Охрид

images

Магарешка тура

Магарека тура по село Коњско, со прекрасен поглед кон Охридското езеро и традиционален ручек во срцето на селото

Охрдиска подморница

Уживајте во длабочините на најстарото езеро во Европа. Дознајте за убавините кои ги нуди длабочините на Охрид

Тура низ Лакочерај

Тура низ Охридското село Лакочерај и посета на прекрасниот манастир со еднодневна дружба во неговите дворови

Плажи Градиште

Посета на недопрената природа на плажите во Градиште и карпестите манастири и прекрасниот поглед кон кристалното езеро

3

Пикник со дедо Цане

Организиран пикник со Дедо Цане на преубавите во село Љубаништа и уживате во домашно традиционалните јадења

Национален парк Галичица

Пешачка тура низ преубавиот национален парк Галичица на кои ќе се запознаете со голем број на знаментиости и легенди

Тура низ стар град

Прекрасна 3 часовна тура низ стариот град Охрид исполнета со многу интересни факти и легенди за настанокот на градот

Труа на глисер до Св. Наум

На самата градинца со Р. Албанија се наоѓа прекрасниот манастир Св. Наум кој е сполнет со многи приказни за светецот

Кајче до Канео

На кајче до Канео со Дарко и авантуристичко скокање од карпа за сите интузијасти

Пешачка тура до с. Велестово

Еднодневна пешачка тура пропратена многу забава и традиционален ручек во село велестово.